Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Ανοιξιάτικη σαλάτα με κουκιά και παρμεζάνα

Πολλοί τα κουκιά δε θέλουν ούτε να τα δουν. Στο σπίτι μου, αντίθετα, γίνεται μάχη για το ποιός θα φάει το τελευταίο! Σήμερα λοιπόν ετοιμάζω μια νόστιμη, εύκολη, γρήγορη και θρεπτικότατη σαλάτα!
Ιδανική για brunch ή για πικ νικ. 




Τι μας χρειάζεται (για 4 άτομα):
  • ένα κιλό κουκιά φρέσκα
  • ένα λεμόνι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα



Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά, τα βυθίζουμε για 5 - 6 λεπτά σε βραστό αλατισμένο  νερό να μαλακώσουν λιγάκι, παραμένοντας όμως τραγανά. Σουρώνουμε και βάζουμε σε γυάλινη σαλατιέρα, όπου και θα σερβίρουμε.
Χτυπάμε το χυμό του λεμονιού με 4 κουταλιές λάδι, περιχύνουμε τα κουκιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν γεύση και άρωμα για ένα μισάωρο.
Πριν το σερβίρισμα στολίζουμε τη σαλάτα με τις νιφάδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!