Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Φθινοπωρινό κέικ φουνουκιού και σοκολάτας

Γλυκιά μυρωδιά του κέικ που ψήνεται στο φούρνο, σπασμένα τσόφλια φουντουκιών, σοκολατόσκονη στην ξύλινη σανίδα κοπής, λεκέδες βούτυρο πάνω στο τραπεζομάντηλο, ο καφές μου κιόλας παγωμένος στο φλυτζάνι κι ακόμη δεν ήπια γουλιά. Είμαι εδώ αυτό το λυπημένο απόγευμα του φθινοπώρου, γράφοντας αυτό το post, στο πεδίο μάχης της κουζίνας μου. Σας παρουσιάζω το υπέροχο κέικ φουντουκιού και σοκολάτας!



Τι μας χρειάζεται:
  • 250 gr αλεύρι μαλακό
  • 150 gr φουντούκια καθαρισμένα
  • 4 αυγά
  • 250 gr ζάχαρη
  • 100 gr σοκολάτα υγείας
  • 100 gr βούτυρο
  • 1/2 φακελάκι μπέικιν

Λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα.
Δουλεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφρώδης κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και χλιαρό. Συνεχίζουμε με το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας με κάθετες κινήσεις.
Τελευταία προσθέτουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα. Αναμιγνύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, ψήνουμε στους 170 ° C για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες με σάλτσα σοκολάτας!