Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Buñuelos από την Κολομβία

Τα buñuelos ειναι τηγανητά κροκετάκια με φρέσκο τυρί, κλασική χριστουγεννιάτικη συνταγή από την Κολομβία. Είναι γλυκά και αλμυρά μαζί, αφράτα με τραγανιστή κρούστα. Σημαντική η επιλογή του τυριού που πρέπει να είναι "φρέσκο, μαλακό, λευκό, με γεύση ελαφριά και υφή κοκκώδη". Το τυρί που χρησιμοποιούν στην Κολομβία το λένε "requeson", παρασκευάζεται από ορρό γάλακτος και μοιάζει καταπληκτικά με τη δική μας φρέσκια μυζήθρα!
Σε κάθε δρόμο και δρομάκι της πρωτεύουσας Μπογκοτά θα βρείτε πάγκους με υπαίθριο φαγητό, που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα, μιάς και οι Μπογκοτάνοι μικροπωλητές (και βασικά οι γυναίκες τους...) τηρούν με ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής.



Τι μας χρειάζεται (για 6 άτομα)
  • 250 γραμμάρια νισεστέ (κορν φλάουρ)
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 500 γραμμάρια μυζήθρα φρέσκια
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μισό φλυτζάνι λάδι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια ώσπου να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική και λεία. Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και φτιαχνουμε μικρά μπαλάκια με τη ζύμη, που έπειτα θα τηγανίσουμε σε βαθειά κατσαρόλα, ως να ροδίσουν. Δοκιμάστε τα!




1 σχόλιο: