Νοέμβρης, ο μήνας όπου αντρειώνεται το κρύο και μαζί του οι ανησυχίες μας για το μέλλον...
Νοέμβρης ο μήνας του μήλου, του κυδωνιού και της ελιάς. Του κάστανου και του κυκλάμινου.
Ομορφο που'ναι το φθινόπωρο όταν έχεις τα μυαλά λεύτερα από σκοτούρες για να το απολαύσεις!
Σήμερα έκοψα το τελευταίο τριαντάφυλλο από το μικρό μου κήπο και το'βαλα στο ποτήρι να το χαρώ όλη μέρα!
Μυρίζει πολύ δυνατά ο παγωμένος αέρας εδώ στο Βορρά, σου τρυπάει τα ρουθούνια.
Βάζω μπρος να κάνω ένα σοκολατένιο κέικ, παραδοσιακό της Φερράρας, στη βόρεια Ιταλία, το λένε και τούρτα Μαυροβουνίου, καθώς ήταν αφιερωμένο στην πριγκήπισσα 'Ελενα του Μαυροβουνίου, που αργότερα έγινε βασίλισσα της Ιταλίας.
Αν αγαπάτε τη σοκολάτα υγείας, θα το ευχαριστηθείτε!
Τι μας χρειάζεται (για 8-10 μερίδες):
Λειώνουμε σε μπαιν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να γίνει το μίγμα λείο. Κατεβάζουμε έπειτα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι. Οταν έχει ελατωθεί αρκετά η θερμοκρασία του μίγματος προσθέτουμε έναν ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για να μην ψηθούν και σβωλιάσει το γλυκό. Συνεχίζουμε με το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα ώσπουν να γίνουν μαρέγκα σφικτή και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μιγμα της σοκολάτας που πρέπει να είναι αρκετά υγρό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Σερβίπουμε πασπαλισμένο με άχνη και προαιρετικά με κόκκινα φρούτα!
Νοέμβρης ο μήνας του μήλου, του κυδωνιού και της ελιάς. Του κάστανου και του κυκλάμινου.
Ομορφο που'ναι το φθινόπωρο όταν έχεις τα μυαλά λεύτερα από σκοτούρες για να το απολαύσεις!
Σήμερα έκοψα το τελευταίο τριαντάφυλλο από το μικρό μου κήπο και το'βαλα στο ποτήρι να το χαρώ όλη μέρα!
Μυρίζει πολύ δυνατά ο παγωμένος αέρας εδώ στο Βορρά, σου τρυπάει τα ρουθούνια.
Βάζω μπρος να κάνω ένα σοκολατένιο κέικ, παραδοσιακό της Φερράρας, στη βόρεια Ιταλία, το λένε και τούρτα Μαυροβουνίου, καθώς ήταν αφιερωμένο στην πριγκήπισσα 'Ελενα του Μαυροβουνίου, που αργότερα έγινε βασίλισσα της Ιταλίας.
Αν αγαπάτε τη σοκολάτα υγείας, θα το ευχαριστηθείτε!
Τι μας χρειάζεται (για 8-10 μερίδες):
- 200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές γάλα
- μια πρέζα αλάτι
Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη φόρμα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, στρώνουμε ομοιόμορφα το μιγμα της σοκολάτας που πρέπει να είναι αρκετά υγρό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Σερβίπουμε πασπαλισμένο με άχνη και προαιρετικά με κόκκινα φρούτα!
γεια σου ελενη,
ΑπάντησηΔιαγραφήχαρηκα που σε βρηκα! την φερραρα και ολη την περιοχη γενικα την γνωριζω πολυ καλα και την αγαπω πολυ. ο πατερας της κορης μου ειναι απο την αρτζεντα.
φιλακια
ειρηνη
Καλώς σε βρήκα, καλοσόρισες στη blοgoγειτονιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω να τα λέμε συχνά!
Καλό σου βράδυ, καλή εβδομάδα!
Φαινεται πεντανοστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.beautyfollower.blogspot.gr
Πολυαγαπημενη συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτη φορα επικεπτομαι την κουζινα σου και θα κεραστω ενα κομματακι!