Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Αλμυρά μάφινς με πανσέτα και σταφίδες

Συννέφιασε πολύ και σκοτείνιασε ο τόπος. Ξέσπασε με οργή ο μολυβένιος ουρανός και έβρεξε όλη μέρα. Ανάψαμε όλα τα φώτα όμως δεν άλλαζε η διάθεση, λίγο νωχελική, λίγο βαριεστημένη, λιγάκι ακόμα καταθλιπτική για το μακρύ χειμώνα που μας περιμένει...
 Είχαμε ανάγκη κάτι φωτεινό και χαρούμενο να φτιάξουμε και να δοκιμάσουμε, μια ιδέα άνοιξης στην κουζίνα μας. Και να'τα τα αλμυρά μας κεκάκια με νόστιμη πανσέτα και γλυκές ξανθές σταφίδες!




Τι μας χρειάζεται (για 12 τεμάχια):

  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γραμμάρια πανσέτα σε κυβάκια
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 150 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο (προεραιτικά)
  • ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ χωρίς πρόσθετα αρώματα
  • 80 γραμμάρια μαργαρίνη μαλακή
  • 100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή 
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ένα ματσάκι μαιντανό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ροδίζουμε την πανσέτα με το λίπος της και τη διατηρούμε ζεστή. Ζεσταίνουμε το λάδι και ιδρώνουμε ελαφρά το κρεμμύδι, προσθέτουμε τον αρακά, αλατίζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά περίπου με τα υγρά του. Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπωλάκι με νερό να ενυδατωθεί. 
Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μαιντανό, το αλεύρι και το μπέικιν, το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνουμε και τελευταία προσθέτουμε τον αρακά, τη σταφίδα σουρωμένη καλά και την πανσέτα.
Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια σιλικόνης και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Έτοιμα!!!





Αφήστε να κρυώσουν πριν τα ξεφορμάρετε. Είναι πολύ νόστιμα και την επόμενη μέρα!




2 σχόλια:

  1. Ελένη μου γειά σου! Πολύ ωραία συνταγή και πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου, λατρεύω όλα τα αλμυρά μαφινάκια και έτσι χρυσά που είναι τα δικά σου με τόσο νόστιμα υλικά μέσα, δεν μπορώ να πω όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή