Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μοσχαρίσιο συκώτι αλά βενετσιάνα

Ένα από τα βασικότερα πιάτα της βενετσιάνικης κουζίνας και γενικά της βορειοανατολικής Ιταλίας. Το δυνατό χαρακτήρα του συκωτιού υποβοηθούν τα ξανθά κρεμμύδια και το λευκό κρασί που προσθέτουμε στο σβήσιμο. Αρωματικά χόρτα όσο αγαπά η καρδιά σας, να μην μας λείψουν γι'αυτή τη συνταγή το ευγενικό φασκόμηλο και το μεθυστικό δεντρολίβανο! Οσοι αγαπούν το συκώτι, θα το λατρέψουν.



Τι μας χρειάζεται (για 4 άτομα):

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • ένα κλαράκι δεντρολίβανο φρέσκο
  • ένα κλαράκι φασκόμηλο φρέσκο
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 4-5 κουταλιές λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα ξανθαίνουμε στο ζεστό λάδι. Δεν πρέπει να τηγανιστούν, απλά να ιδρώσουν σιγά σιγά ώσπου να γυαλίσουν (περίπου 10-15 λεπτά). Προσθέτουμε έπειτα το συκώτι κομμένο σε κομματάκια και καθαρισμένο από τη σκληρή εξωτερική μεμβράνη. Προσθέτουμε τα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και γυρίζουμε τα κομμάτια δυο τρεις φορές σε δυνατή φωτιά να ψηθεί το συκώτι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστό με τα κρεμμύδια του και με λεμόνι.
Προαιρετικά μπορούμε να το σερβίρουμε με φετούλες από πολέντα.



1 σχόλιο:

  1. Ελένη μου εγώ πραγματικά λατρεύω το συκώτι, και το μαγειρεύω σχετικά συχνά, δεν είχα σκεφτεί να βάλω φασκόμηλο και το βρίσκω πολύ άνετα εδώ, την επόμενη φορά θα το φτιάξω σύμφωνα με την συνταγή σου, φιλιά πολλά, πάει pinterest.

    ΑπάντησηΔιαγραφή