Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα πακετάκια με πράσσο και λουκάνικο

Δεκέμβρης, o αέρας μύρισε Χριστούγεννα! Ξεφυτρώνουν φωτάκια εδώ κι εκεί σαν ιλουστρασιόν μανιτάρια, γυαλίζουν χαρούμενα οι μπάλες στο δέντρο, στη γωνία του δρόμου ανασαίνεις κάστανο και ζεστή καραμέλα. Τα γλυκά ετοιμάζουν γιορτινά φορέματα, τα μπισκότα χιονίζονται με άχνη, βγαίνουν από το συρτάρι και φρεσκαρίζονται τα καλά τραπεζομάντηλα, μπήγω στα κρυφά δυό τρία γαρύφαλα σ'ένα πορτοκάλι να μοσχοβολήσει η κουζίνα και βάζω μπρος για το πρώτο χρώμα των Χριστουγέννων, το πράσινο!
'Ενα όμορφα δεμένο πακετάκι, το πρώτο δώρο του Δεκέμβρη, εύκολο και γρήγορο ορεκτικό, μπουκίτσες λουκάνικο ντυμένες με πράσσο. Καλή σας όρεξη!




Τι μας χρειάζεται (για 6 άτομα):

  • δύο μεγάλα πράσσα
  • δύο μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα
  • μισό φλυτζανάκι λάδι
  • ένα φλυτζανάκι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • σπάγγο για μαγειρική χρήση

Ανοίγουμε προσεκτικά τα φύλλα από τα πράσσα, τα πλένουμε καλά και τα ζεματάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα χωρίς να τα πιέσουμε πολύ για να μή σπάσουν. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. 
Βγάζουμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα και με το χέρι κόβουμε μικρές μπουκίτσες. Κόβουμε τα πρασσόφυλλα σε τετράγωνα κομμάτια και τα γεμίζουμε με τις μπουκίτσες λουκάνικο. Κλείνουμε τα πακετάκια με λωρίδες από πρασσόφυλλα και τα δένουμε με το σπάγγο σταυρωτά, σαν μικρά δωράκια.





Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τις μπουκίτσες να κοκκινίσουν και από τις δυο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με το μοσχοκάρυδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να σιγοψηθούν με τη σάλτσα τους για 10 λεπτά περίπου. Πιο απλά δε γίνεται!




1 σχόλιο:

  1. Τι ωραια που ειναι! Σιγουρα θα ειναι και νοστιμα, το πρασο με το λουκανικο ταιριαζουν πολυ!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή